logop

Premiul Claudia Avachian

balet 640x480

Claudia Avachian s-a născut în oraşul Bolgrad, judeţul Ismail într-o familie de intelectuali Parusev, la 4 februarie 1899. A urmat cursurile Liceului de fete din Bolgrad, cursuri suplimentare de pedagogie, Şcoala de Belle Arte specialitatea-pictură din Chişinău şi a absolvit în 1934 Academia de Arte Frumoase din Iaşi.

Proiecte derulate şi susţinute de Fundaţia Elan

Începând din anul 1993 am organizat la Sighişoara, împreună cu Primăria Sighişoara, şi maeştrii prestigiosi ai muzicii clasice din Elvetia"Cursuri muzicale de vară", proiect care s-a diversificat ulterior, devenind din 1997 "Festivalul Internaţional de Muzică Academică", iar din 2008 "Academia Sighişoara". Acest proiect, devenit eveniment de referinţă în viaţa culturală a Sighişoarei, care a aniversat in august 2013 a XX-a ediţie, a reunit maeştrii prestigioşi din Romania şi ţări europene, care au impărtăşit din arta lor elevilor şi studenţilor din Liceele şi Academiile de Muzică din ţară şi străinătate, Fundaţia Elan oferind burse cursaţilor români merituoşi.

Festivalul Naţional De Muzică Uşoară Pentru Copii Şi Tineret „VOCEA CETĂŢII” prima ediţie: 03 mai 2014 Sighişoara

Festivalul Naţional De Muzică Uşoară Pentru Copii şi Tineret „VOCEA CETĂŢII 2014” se va desfăşura în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara, în data de 3 mai 2014 cu începere de la ora 9.00.

Programul detaliat va fi afişat pâna în data de 27 aprilie 2014.

Data limită de înscriere în concurs este 25 aprilie 2014. Lista concurenţilor calificati după faza de preselectie, precum şi ordinea intrării în concurs va fi afişată pe site-ul www.fundatiaelan.ro, până în data de 27 aprilie 2014.

În paralel cu organizarea festivalului vom încerca să dăm o şansa copiilor care îşi doresc şi nu dispun de resurse materiale sau, nu au un coordonator. Pe aceştia îi vom îndruma şi susţine pe calea muzicii punându-le la dispoziţie negativele de concurs şi participarea la lecţii de canto gratuite, precum şi înscrierea şi sponsorizarea participării în cadrul concursurilor interne şi internaţionale.

Dacă doreşti sprijin sau cunoşti pe cineva care are nevoie de el scrie-ne sau telefonează-ne. Noi îi vom ajuta cu drag, alaturi de toţi cei care ne sprijină la rândul lor.

Fundaţia Elan în Mass - Media

Academia Sighisoara, doua decenii in slujba muzicii

31 iulie 2013,

“Academia Sighişoara îşi deschide porţile joi, 1 august cu ocazia ediţiei XX. Municipiul Sighişoara, Asociaţia "Cultura Viva Sighişoara" din Berna (Elveţa) şi Fundaţia Elan (Bucureşti) au pregătit şi în acest an un program bogat care se va întinde în perioada 1- 14 august în cetatea Sighişoarei, care va reuni atât concerte cât şi cursuri de măestrie pentru tinerii muzicieni din România. Despre ediţia din acest an ne-a vorbit Alexandru Gavrilovici, directorul Academiei Sighişoara…http://www.zi-de-zi.ro/academia-sighisoara-de-doua-deceni-in-slujba-muzicii/

26 iulie 2012,

Un român plecat în lume devenit violonist celebru – Alexandru Gavrilovici – şi o familie de bucureşteni (cu rădăcini sighişorene) – Luminiţa şi Valentin Tcacenco – toţi cu nostalgia farmecului Sighişoarei, întâlnindu-se în toamna anului 1992 şi depănând amintiri din vremuri trecute s-au gândit că stă în puterea lor de a da o dimensiune muzicală oraşului de care-şi aminteau cu plăcere că i se spunea “Perla Transilvaniei”… Astfel s-a născut ideea unor cursuri de vară la Sighişoara la care Alexandru Gavrilovici – profesor de vioară la Academia Yehudi Menuhin din Gstaad, împreună alţi maeştri ai muzicii, să împărtăşească din talentul lor tinerilor în cadrul unic al Sighişoarei… http://www.punctul.ro

04 August 2009,

… Programul Academiei de Vară de la Sighişoara din acest an cuprinde o Academie de Artă Vizuală, organizată de Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, care oferă cursuri de fotografie şi video celor interesaţi.

Academia de Artă Vizuală din cadrul Festivalului de Muzica Academică organizează conferinţe, la care poate participa şi publicul larg, legate de istoria artei, structura imaginii, noile media, precum şi proiecţii de filme sau diapozitive. Organizatorii festivalului sunt Fundaţia ELAN în parteneriat cu Primaria municipiului Sighişoara, Cultura Viva Sighişoara şi Liceul Teoretic 'Joseph Haltrich'. AGERPRES