logop

Despre Noi

Fundaţia “Elan“ Bucureşti

Fundaţia "ELAN" Bucureşti, a fost creată să desfaşoare programe sociale, educative şi culturale, cu scopul de a oferi acces la artă şi frumos şi celor mai puţin favorizaţi, de a facilita schimbul cultural între tinerii care provin din medii şi culturi diferite.

Astfel, începând din anul 1993, membrii fondatori, alături de Primăria municipiului Sighişoara şi maeştrii prestigiosi ai muzicii clasice din Elveţia, au organizat în acest minunat oraş "Cursuri muzicale de vară", proiect care s-a diversificat ulterior devenind din 1997 "Festivalul Internaţional de Muzică Academică", iar din 2008 "Academia Sighişoara". Această manifestare culturală la care au participat atât profesori, maeştrii prestigioşi ai scenei românesti, elevi şi studenţi din liceele şi Academiile de Muzică din România, cât şi din alte ţări europene, a aniversat a XX-a ediţie în august 2013, Fundaţia Elan oferind burse pentru cursanţii români merituoşi.

Din dorinţa expresă de a facilita exprimarea artistică a copiilor talentaţi şi continuând în aceeaşi viziune, de a derula evenimente culturale, Fundaţia Elan Bucureşti a demarat în acelaşi parteneriat, deja consacrat, cu Primaria Municipiului Sighişoara un nou proiect intitulat “Festivalul naţional de muzică pentru copii şi tineret „VOCEA CETĂŢII 2014” cu scopul de a face din municipiul Sighişoara, acest minunat oraş din centrul ţării, un veritabil Centru Cultural plurivalent de afirmare şi promovare a tinerelor talente dintr-un alt segment al muzicii şi anume muzica uşoară.

Fundaţia Elan Bucureşti, Aleea Arieşul Mare nr. 2, Bl I11, sc. F, Ap. 76, Bucureşti, sect. 6

COD FISCAL: 9421941

Cont Bancar: RO56RNCB0191015642820001-RON